Bouwen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, MVO

Bouwen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zijn in ons bedrijf nauw met elkaar verbonden. Onze ambitie reikt verder dan de continuïteit van Sprangers Bouwbedrijf. Het bouwen van woningen en gebouwen maakt het meebouwen aan een goede toekomst voor kansarme kinderen mogelijk. Net als de bouw, heeft de samenleving een fundament nodig: kinderen. Milieubewustzijn is, naast continuïteit en goede doelen, de 3e pijler van ons MVO-beleid.

Stichting Sprangers Jeugdfonds

Rudolf Sprangers richtte in 1990 Stichting Sprangers Jeugdfonds op en bracht hierin het familiekapitaal onder. Het eerste doel van de stichting is het veiligstellen van de positie van medewerkers, hun gezinnen, leveranciers en zakelijke partners. De stichting waarborgt de eenheid, continuïteit en zelfstandigheid van de onderneming. Met de opbrengsten uit het bouwbedrijf vervult de stichting haar maatschappelijke doel: het steunen van projecten voor kansarme kinderen.

Marthe van Rijswijck Foundation

Stichting Sprangers Jeugdfonds heeft in 2002 een 2e stichting opgericht: de Marthe van Rijswijck Foundation. De stichting, vernoemd naar de moeder van Dolf Sprangers, is verantwoordelijk voor de zorgvuldige en verantwoorde besteding van het jaarlijks beschikbare donatiebedrag. Inmiddels heeft de Marthe van Rijswijck Foundation wereldwijd ruim 150 projecten financieel gesteund. Bezoek de website van de Marthe van Rijswijck Foundation.

Duurzaam bouwen

Onze activiteiten zijn gericht op de bouw van energiezuinige gebouwen en de verbetering van de energieprestaties van bestaande gebouwen. Daarnaast passen we zoveel mogelijk duurzame materialen toe. We houden onze kennis van duurzaamheid voortdurend up-to-date om het milieu zo min mogelijk te belasten en u optimaal te kunnen adviseren.

Meer informatie over MVO?

Heeft u vragen over de duurzaamheidsmogelijkheden van uw nieuwbouw of bestaande bouw? Bel +31 (0) 76 - 523 99 00 en vraag naar Marcel Verbrugge. U kunt ook een e-mail sturen naar mverbrugge@sprangers.nl. Wilt u meer lezen over de projecten die wij steunen? Bezoek de website van de Marthe van Rijswijck Foundation of vraag het boek ‘Het creëren van een toekomst voor kansarme kinderen’ aan.

Beleidsverklaring 2017


 

Bouwprojecten

Marthe van Rijswijck Foundation