Woonwijk met diverse mix aan woningtypen

Project

Bouwbedrijf

Zwanebloem

Alphen aan den Rijn

Project Zwanebloem is een eigen ontwikkeling van Sprangers. Het project bestond uit het realiseren van een woonwijk in Alphen aan den Rijn met in totaal 121 woningen gebouwd: 97 grondgebonden woningen “’t Hart” en een appartementencomplex van 24 appartementen “De Rand”. Het project is gerealiseerd in 2 fases. In fase 1 zijn 63 woningen en het appartementencomplex gerealiseerd. In fase 2 zijn de overige 34 woningen gebouwd.

Informatie

Locatie

Alphen aan den Rijn

Zuid-Holland

Type

Woningbouw

Partners

Opdrachtgever

Sprangers Bouwbedrijf BV, Breda

Architect

Mix Architectuur, Ede

Realisatie

September

 

2012

 — 

December

 

2013

't Hart en De Rand

In “’t Hart” zijn verschillende woningen aan elkaar geregen tot een samenhangend geheel. De groene woonstraten worden gekenmerkt door een aaneenschakeling van individuele woningen. Hoge en lage woningen wisselen elkaar af. Zo is er een gevarieerd, ontspannen spel van kappen ontstaan in het groen. De woningen staan in groene tuinen en hebben zowel contact met de straat als met de tuin.

In “De Rand” ligt het accent op het uitzicht en de zon. Deze langgerekte bebouwingsstrook is onderverdeeld in een strook met grondgebonden woningen en een markant appartementencomplex op de kop. In de vormgeving is meer aansluiting gezocht met de bestaande en nieuwe bebouwing langs de rand.

Kenmerken / bijzonderheden

Een van de belangrijkste kenmerken van het plan is de grote diversiteit aan verschillende woning-typen, van vrijstaand tot seniorenwoningen en appartementen. Zo is er voor elke doelgroep een woning. Vervolgens kunnen de woningen eenvoudig worden aangepast en uitgebreid zonder dat dit ten koste gaat van het straatbeeld. Zo kan er gekozen worden voor verschillende aanbouwvarianten. Ook is het mogelijk om de kap te verhogen.

Rol van Sprangers Bouwbedrijf BV

Sprangers Bouwbedrijf was zowel ontwikkelaar als hoofdaannemer van dit project. Tevens verzorgde Sprangers Bouwbedrijf de kopersbegeleiding.


Meer projecten