Zorgcomplex met sedumdak en terras

Project

Bouwbedrijf

De Geinsche Hof

Nieuwegein

Het gehele project bestaat uit het realiseren van een nieuwbouw zorgcomplex naast een bestaande zorginstelling te Nieuwegein. De nieuwbouw bestaat 28 PG-units op de begane grond en 1e verdieping. Van de 2e tot en met de 5e verdieping zijn 29 appartementen gerealiseerd. Ten tijde van de nieuwbouw is het bestaande Geinsche Hof in totaal in 8 fasen gerenoveerd.

Informatie

Locatie

Nieuwegein

Utrecht

Type

Gezondheidszorg

Partners

Opdrachtgever

Stichting Zorgspectrum, Utrecht

Architect

GBS architecten, Boskoop

Realisatie

February

 

2011

 — 

February

 

2012

Contrast door bonte rode en geel genuanceerde gevelstenen

In eerste instantie zou het gehele project uitgevoerd gaan worden volgens een traditionele bouw-methodiek. Deze werkwijze heeft echter als nadeel dat het werk op de bouwplaats erg arbeidsintensief is. Daarom werd ervoor gekozen om het gehele casco van het gebouw uit te voeren in prefab beton. Alle dragende en niet dragende spouwbladen, binnenwanden, kernen en stabiliteitswanden zijn vooraf in prefab beton vervaardigd. Het voordeel hiervan was dat het pand relatief snel wind- en waterdicht was. De buitenzijde is wel traditioneel gemetseld in twee verschillende gevelstenen. Doordat het prefab casco geheel wind- en waterdicht was kon er aan twee kanten (zowel aan de buiten- als aan de binnenzijde van het gebouw) gewerkt worden, hetgeen de totale doorlooptijd van het project ten goede kwam.

Om meer contrast te krijgen is de hoogbouw uitgevoerd in een strakke strengpers in een geel genuanceerde uitstraling. Ter plaatse van de laagbouw is een donkere bonte rode handvorm gevelsteen toegepast, welke grotendeels staand is verwerkt. De kozijnen zijn vervaardigd uit aluminium en zijn in verschillende kleuren gepoedercoat. De dakbedekking op de 2e verdieping is voorzien van een sedumdak en een terras. Alle installaties zijn op het hoofddak geplaatst en weggewerkt met strekmetalen hekwerken.

Rol van Sprangers

Alle bouwkundige werkzaamheden inclusief de E- en W- installaties zijn door Sprangers Bouwbedrijf uitgevoerd. Het opstellen en bewaken van overallplanningen en deeltijdschema’s en de verantwoordelijkheid voor de constructie lag bij Sprangers Bouwbedrijf. Door de eigen tekenkamer en constructeur is de gehele constructie uitgewerkt.

Meer projecten