Kantoorgebouw met opvallende lamellen

Project

ILDC

VAF Instruments

Dordrecht

Voor VAF Instruments heeft Sprangers een kantoor en bedrijfsruimte gerealiseerd op dezelfde locatie als waar het oude pand gehuisvest was. Het kantoor heeft een bijzondere uitstraling door de verticale lamellen, welke in groepen gedraaid kunnen worden, en de voorzijde van de hal gemaakt van profielglas.

Informatie

Locatie

Dordrecht

Zuid-Holland

Type

Productiebedrijven & Industrie

Partners

Opdrachtgever

Interflow Building BV / VAF Instruments BV

Architect

Lugten Malschaert Architecten BNA bv

Realisatie

August

 

2010

 — 

April

 

2011

Kantoorgebouw met opvallende zonweringslamellen

VAF ontwikkelt, produceert en verkoopt meet- en regelinstrumenten voor de scheepvaart. Op de begane grond is een hal gesitueerd, waar machines komen te staan. Tegen de hal is aan de voorzijde een tweelaags kantoorruimte gesitueerd, met op de begane grond tevens een keuken met kantine en diverse spreekkamers. Aan de achterzijde van de hal wordt een bestaand kantoorpand “ingewerkt” in de nieuwbouw en gerenoveerd.

Voor de materialisering van het gebouw is gekozen voor een staalconstructie met aan de buitenzijde een sandwichbeplating in combinatie met profielglas voor de hal en aluminium vliesgevel met zonweringslamellen voor het kantoor. In de afbouw is gekozen om verfijnde materialen toe te passen.