Turnkey opgeleverd DC van ca. 23.000 m²

Project

ILDC

Gazeley

Venray

Voor opdrachtgever Gazeley heeft Sprangers een nieuw distributiecentrum gerealiseerd in Venray. Het logistiek centrum met een oppervlakte van ca. 23.000 m² werd in 9 maanden op duurzame wijze gerealiseerd en heeft daarom het Breeam certificaat “Very Good” ontvangen. Bouwcombinatie Sprangers Huijbregts Relou VOF heeft het DC turnkey opgeleverd en was verantwoordelijk voor bouw en engineering. Ook neemt zij de onderhoudsperiode van het distributiecentrum voor haar rekening.

Informatie

Locatie

Venray

Limburg

Type

Logistiek

Partners

Bouwcombinatie Sprangers Huybregts Relou VOF

Opdrachtgever

Gazeley Magenta Sarl, Amsterdam

Architect

DENC, Den Haag

Realisatie

November

 

2018

 — 

August

 

2019

Het DC voor Gazeley bestaat uit een hal van ca. 23.000 m², gescheiden in twee delen, A en B. In deel A is ook een mezzanine van 2.435 m² gerealiseerd en een kantoor van 2 bouwlagen met een totale oppervlakte van 972 m². De hal en het kantoor zijn één brandcompartiment en compleet gesprinklerd. De hal heeft een maximale hoogte van 13,7 m en een stapelhoogte van maximaal 12,2 m.

Het gebouw is compleet gefundeerd op “staal”. De draagconstructie is volledig in staal uitgevoerd, in combinatie met kanaalplaten, in het werk gestorte industrievloeren en stalen dakplaten. De gevels zijn middels betonnen plinten en horizontale sandwich gevelbeplating afgewerkt. Het werk is opgeleverd inclusief elektrotechnische, werktuigbouwkundige en sprinklerinstallaties en terreinriolering en verharding door de aanleg van asfalt en bestrating.

Dit project is afgerond met Breeam certificaat “Very Good”.

Rol van ILDC en Sprangers Bouwbedrijf BV

Contractpartij voor de opdrachtgever Gazeley. Derhalve ook aanspreekpunt voor de opdrachtgever. Ontwerpverantwoordelijk voor het UO met ingeschakelde tekenkamer van Sprangers en gecontracteerde adviseurs. Sprangers was tevens opdrachtgever voor de Bouwcombinatie Sprangers Huybregts Relou VOF.

Rol van vof Bouwcombinatie Sprangers – Huybregts Relou

Engineering, bouw, turn-key oplevering en onderhoudsperiode van het distributiecentrum.