Totaalconcept in zorg- en dienstverlening

Project

Bouwbedrijf

Woonzorgcentrum 't Verlaet

Westdorpe

De broodnodige verbouwing van het verzorgingstehuis werd door Westdorpe aangepakt om een totaalconcept weg te zetten. Een compleet pakket aan zorg-, dienstverlening en comfortdiensten. ‘t Verlaet bouwde verder op het oude woonzorgcentrum en breidde de dienstverlening en de ruimte uit. De bouw van het complex verliep in twee fases.

Informatie

Locatie

Westdorpe

Zeeland

Type

Gezondheidszorg

Partners

Opdrachtgever

Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, Terneuzen

Architect

V+G Architekten Ingenieurs, Sas van Gent

Realisatie

November

 

2009

 — 

January

 

2012

Deel één bestond uit de bouw van een nieuwbouw met 25 intramurale verzorgingshuisplaatsen, twee appartementen voor tijdelijk verblijf, een ruimte voor dagverzorging, een grand café annex activiteitenruimte en achttien huurappartementen. Naast de ingang is een automaat van Rabobank geplaatst, ter vervanging van het lokale bankkantoor. Toen de nieuwbouw af was, verhuisden de bewoners uit het naburig oude centrum naar hun nieuwe appartement. De oudbouw werd daarop gesloopt.

Deel twee bestond uit een groepswoning voor zes ouderen met psychogeriatrische aandoening en een kinderopvang voor 12 kinderen. 't Verlaet is gekoppeld aan de negen bestaande appartementen van de Witte Leeuw en doet dienst als uitvalbasis voor de thuiszorgdiensten van Soka in de nabije regio.

Rol van Sprangers

Bouwkundige aannemer. De installaties zijn door onderaannemers, onder verantwoording van Sprangers uitgevoerd.

Meer projecten