Nieuwbouw voor het Erasmus MC

Project

Bouwbedrijf

Erasmus MC Thema Thorax

Rotterdam

Voor het Erasmus MC te Rotterdam heeft Sprangers een vleugel voor het Thorax Centrum ontworpen en gerealiseerd. Voor de materialisatie van het gebouw is aan de buitenzijde gekozen voor witte composiet bekleding, net als het naastgelegen gebouw. Het gebouw staat op 8 meter hoge V-vormige stalen kolommen en meet 15 x 80 meter. De bedkamers zijn gesitueerd aan de Westzeedijkzijde, waardoor de patiënten over de dijk uitzicht hebben over het naast gelegen park en op de Euromast.

Informatie

Locatie

Rotterdam

Zuid-Holland

Type

Gezondheidszorg

Partners

Opdrachtgever

Erasmus MC – Supply Chain, Rotterdam

Architect

De Jong Gortemaker Algra, Rotterdam

Realisatie

September

 

2014

 — 

May

 

2015

Uitbreiding voor Erasmus MC: Thorax vleugel

Vanwege de bereikbaarheid van de terreinleidingen en transportroute van brandweer en ambulances is het gebouw van dit project op een 8 meter hoge stalen tafelconstructie gebouwd. Deze tafelconstructie bestaat uit een stalen V-vormige kolommenstructuur.

Op de tweede verdieping bevindt zich de “kliniek Thoraxchirurgie”. Op deze verdieping zijn diverse bedkamers (medium Care en short Stay), behandelruimten en stafruimten gerealiseerd voor de afdeling Thoraxchirurgie. De verdieping is door middel van 2 loopbruggen gekoppeld aan het bestaande gebouw. Op de derde verdieping bevindt zich de “kliniek Cardiologie”. Op deze verdieping zijn diverse bedkamers (short stay), stafruimtes en een loungeruimte gerealiseerd voor de afdeling Cardiologie. Ook deze verdieping is door middel van 2 loopbruggen gekoppeld aan het bestaande gebouw. De “kliniek Cardiologie” bevindt zich op de 4e verdieping. Op deze verdieping zijn diverse bedkamers (high- en medium care), stafruimtes en behandelruimten gerealiseerd voor de afdeling Cardiologie. Deze verdieping is wederom door middel van 2 loopbruggen gekoppeld aan het bestaande gebouw.

Rol van Sprangers

Sprangers was als opdrachtnemer onder de UAV-GC verantwoordelijk voor het gehele traject. Dit betrof het ontwerpen, uitwerken en realiseren van het project naar aanleiding van de vraagspecificatie (PvE) en het aanvragen van alle benodigde vergunningen (onder andere omgevingsvergunningen en gebruiksvergunning). Ook alle installaties, zowel ontwerp en uitvoering, werden gerealiseerd door Sprangers. Daarnaast is de realisatie tot aan oplevering onder de verantwoordelijkheid van Sprangers uitgevoerd, zoals was gesteld in de UAV-GC.

Meer projecten