Luxueuze accommodatie voor paardensport

Project

Bouwbedrijf

Stal Tops

Valkenswaard

Voor Stal Tops heeft Sprangers het Equidome gerealiseerd, een luxueuze accommodatie voor het houden van paardensport evenementen. Stal Tops is een internationaal gerenommeerd hippisch bedrijf dat het jaarlijks terugkerende Internationale Concours Valkenswaard (ICV) organiseert. Voorheen werden hiertoe tijdelijke bouwwerken (tenten en tribunes) op het terrein aan de Maastrichterweg geplaatst. Echter, gezien de internationale standaarden binnen de paardenbranche, was het noodzakelijk om permanente gebouwen te realiseren met een hoger kwaliteitsniveau.

Informatie

Locatie

Valkenswaard

Noord-Brabant

Type

Sport & Recreatie

Partners

Opdrachtgever

Tops Vastgoed B.V., Valkenswaard

Architect

Sprangers Bouwbedrijf BV, Breda

Realisatie

September

 

2014

 — 

July

 

2015

Accomodatie met luxueuze uitstraling en hoog afwerkingsniveau

In hoofdlijnen bestaat het project 'Equidome' uit een entreegebouw (Spider), een VIP-gebouw, een noord-tribune en een zuid-tribune. De nieuwe accommodatie moest qua sfeer en materiaalgebruik aansluiten op de bestaande bebouwing. De accommodatie heeft een luxueuze uitstraling en een hoog afwerkingsniveau.

Het VIP-gebouw bestaat uit vier bouwlagen en is ingericht op het ontvangen van gasten. Er zijn bordessen welke uitzicht bieden op de gras- en zandarena. De onderste twee lagen van het VIP-gebouw bevinden zich ondergronds. Vanaf begane grond werd het gebouw uitgevoerd in staal en glas om transparantie te verkrijgen en een goed uitzicht te hebben op het concours.

Fraai uitzicht over het concours

Het Spider-gebouw bestaat eveneens uit vier bouwlagen. Het is bereikbaar via een loopbrug vanaf de entree van het terrein. Behalve aan administratieve functies biedt het gebouw onderdak aan kantoor-ruimtes. De bovenste bouwlagen zijn bedoeld voor pers/fotografen en jury en bieden een fraai uitzicht over het terrein.  Verder kenmerkt dit gebouw zich door een bijzondere staalconstructie. Deze kolommenstructuur met staalkabels zorgt ervoor dat het gebouw een 'Spider' uiterlijk heeft.

De zuid-tribune heeft een capaciteit van ca. 2.000 zitplaatsen; op de noord-tribune beschikt men over ca. 700 plaatsen. De tribunes zijn voorzien van een overkapping. Onder de tribunes bevinden zich opslagruimtes en winkels. De draagstructuur van de tribunes bestaat uit een staalconstructie gecombineerd met prefab beton.


Meer projecten