Renovatie en nieuwbouw van het Strandhotel

Project

Bouwbedrijf

Strandhotel

Cadzand-Bad

Sprangers heeft voor het Strandhotel de afbouw van het nieuwbouwgedeelte en de verbouw en afbouw van het bestaande deel van het Strandhotel in Cadzand-Bad gerealiseerd. Het hotel bevat een zwembad, ontbijtzaal en parkeerkelder. Restaurant Pure C van Sergio Herman is in het hotel gevestigd en blijft tijdens de werkzaamheden open.

Informatie

Locatie

Cadzand-Bad

Zeeland

Type

Mixed-use

Partners

Opdrachtgever

Holding Strandhotel B.V., Cadzand-Bad

Architect

Arcas Architecture en Urbanism, Knokke Heist

Realisatie

December

 

2017

 — 

September

 

2019

Luxueus hotel met restaurant Pure C van Sergio Herman

Het nieuwe Strandhotel bestaat wanneer het gereed is uit een nieuwbouwdeel en een verbouwd deel. Beide delen worden door Sprangers in twee fases afgebouwd. In het hotel komt ook een luxe zwembad. Het hotel is gelegen in de duinen met uitzicht op de Westerschelde en krijgt een luxe, industriële uitstraling. Verder worden een ontbijtzaal en diverse parkeerplaatsen in de parkeerkelder gerealiseerd. Het aantal kamers neemt toe van 37 naar 71. Op het terrein worden daarnaast ook nog twee winkels gerealiseerd

De afstemming tussen de cascobouwer en Sprangers Bouwbedrijf was tijdens het project van groot belang. De afstemming van bestaande bouw met nieuwbouw is meet zeer nauw. Door de tekeningen in 3D-BIM uit te werken werd deze afstemming vereenvoudigd. Naast het hotel werd tegelijkertijd een appartementengebouw gerealiseerd. De ontwerpen en materiaalgebruik van beiden zijn op elkaar afgestemd.

In het hotel is het restaurant van Sergio Hermans, Pure C gevestigd. Dit restaurant is tijdens de bouwwerkzaamheden open gebleven.

Rol van Sprangers

Door een ander bouwbedrijf werd het casco inclusief de gevel en het dak gerealiseerd van het nieuwbouwdeel van het Strandhotel. Vervolgens heeft Sprangers de afbouwwerkzaamheden op zich genomen. Na het hoogseizoen heeft Sprangers het bestaande deel gerenoveerd. In dit deel wordt een stuk aangebouwd en tevens komt er een aantal verdiepingen op. Deze verbouwing is voor de zomer van 2019 afgerond.

Meer projecten