Eerste DC met WELL-certificering in Nederland

Project

ILDC

Prologis DC 5

Tilburg

Op bedrijventerrein Vossenberg-West II in Tilburg bouwde Sprangers in opdracht van vooraanstaande logistieke vastgoedontwikkelaar Prologis een nieuw en duurzaam distributiecentrum. Prologis DC 5 is in twee fasen opgeleverd: Fase 1, (Unit A&B) wat is opgeleverd in maart 2018, en Fase 2 (Unit C&D) dat werd opgeleverd in september 2019. Prologis DC 5 is het eerste distributiecentrum in Nederland met een WELL-certificering, een certificaat dat aangeeft dat dit gebouw is ingericht voor het welzijn van de mensen die er aan het werk zijn.

Informatie

Locatie

Tilburg

Noord-Brabant

Type

Logistiek

Partners

Opdrachtgever

Prologis B.V., Amsterdam

Architect

Johan de Vries Architect b.v., Willemstad (NB)

Realisatie

July

 

2017

 — 

September

 

2019

Distributiecentrum met het oog op welzijn van de medewerkers

Fase 1 - Unit A&B

De eerste fase van DC heeft een oppervlakte van circa 19.600 m² beslaan en in het bouwwerk is ook nog ruimte voor zo'n 1.160 m² kantoorruimte en circa 2.100 m² mezzaninevloeren. Er zijn 26 loading-docks gerealiseerd van waar de op-/overslag van goederen zal plaatsvinden. Het buitenterrein rondom de nieuwbouw biedt 50 plaatsen aan parkeergelegenheid.

Fase 2 - Unit C&D

De tweede fase was een uitbreiding op de in 2017 gerealiseerde units A&B. Het distributiecentrum beslaat circa 26.000 m² en in het bouwwerk is ook nog ruimte voor circa 180 m² kantoorruimte en circa 3.600 m² mezzaninevloeren. Sprangers heeft nog eens 26 loadingdocks gerealiseerd en het buitenterrein rondom de nieuwbouw is ingericht met 187 parkeerplaatsen.

Rol van Sprangers Bouwbedrijf BV

Sprangers was de hoofdaannemer van dit project. Tevens was Sprangers verantwoordelijk voor het constructieve ontwerp. De totale installaties vielen onder de verantwoording van Sprangers. Dit betreft voor dit project de Elektrotechnische-, Werktuigbouwkundige- en Sprinklerinstallatie.

Bijzonderheden

- BREEAM project met classificatie “Very good”

- 100% FSC project

- Zeer korte bouwtijd

- eerste distributiecentrum in Nederland dat WELL-gecertificeerd uitgevoerd is.