Uitbreiding van praktijkschool De Dreef

Project

Bouwservice

Praktijkschool De Dreef

Amsterdam

Voor 'Stichting voor speciaal en regulier onderwijs Kolom' heeft Sprangers Praktijkschool De Dreef uitgebreid. De school is uitgebreid met 3 leslokalen voor maximaal 15 personen, een studio, een berging, een nieuwe toiletgroep en een dakterras.

Informatie

Locatie

Amsterdam

Noord-Holland

Type

Onderwijs

Partners

Opdrachtgever

Stichting voor speciaal en regulier onderwijs Kolom, Amsterdam

Architect

Rietvink architecten bna, Oosthuizen

Realisatie

October

 

2017

 — 

June

 

2018

Uitbreiding van praktijkschool 'De Dreef'

Op de 1e verdieping is een 2e verdieping gecreëerd middels een stalen skelet met daaromheen HSB-elementen. Voor de materialisering van de dakopbouw is inpandig dezelfde stijl aangehouden als de begane grond en 1e verdieping. De schil van de dakopbouw heeft een stalen gevelbeplating met aan de voorgevel luifelelementen die nu ook aan het gebouw gemonteerd zijn. De stijl is dus geheel doorgezet naar de dakopbouw. Tijdens de bouwwerkzaamheden is de gehele school in gebruik gebleven. Afstemming met de schoolleiding was daarom van belang. Zo is tijdens de herfstvakantie de onderregel van de staalconstructie geplaatst om zo overlast tijdens de lessen te minimaliseren.

Rol van Sprangers

Uitvoering van alle bouwkundige werkzaamheden, inclusief de E+W-installatie die weer op de bestaande situatie is aangesloten.