Parkachtig, klassiek en ruim wonen

Project

Vastgoedontwikkeling

Wittebrug

Hulst

Het totale project 'Wittebrug' bestaat uit het realiseren van 79 grondgebonden woningen en 2 appartementencomplexen (de Splinter Kreek en de Sluys Kreek) met in totaal 49 appartementen. Het plan wordt gerealiseerd in eigen ontwikkeling uitgevoerd. Het beeld van Wittebrug kenmerkt zich door de wit gekeimde gevels met middenbruin metselwerk als contrast en de zinken afwerking van dakranden en hemelwaterafvoeren.

Informatie

Locatie

Hulst

Zeeland

Type

Woningbouw

Partners

Gemeente Hulst Woonstichting Hulst

Opdrachtgever

Sprangers Bouwbedrijf BV, Breda

Architect

Rothuizen van Doorn ’t Hooft

Realisatie

January

 

2014

 — 

January

 

2019

Karaktervol nieuwbouwplan met wit gekeimde gevels

Met  'Wittebrug' realiseert Sprangers een nieuwe wijk door middel van een karaktervol nieuwbouwplan met persoonlijke en geborgen straten. Omsloten door water en groen kent de wijk slechts één ingang, waardoor doorgaand verkeer op afstand blijft. Zo ontstaat een rustige, kindvriendelijke woonomgeving waarin het ontspannen leven is. Een van de belangrijkste kenmerken van het plan is de grote diversiteit aan verschillende woningtypen, van vrijstaand, eengezinswoningen en appartementen. Zo is er voor elke doelgroep een woning. Vervolgens kunnen de woningen eenvoudig worden aangepast en uitgebreid zonder dat dit ten koste gaat van het staatbeeld. Het beeld van Wittebrug kenmerkt zich door de wit gekeimde gevels met middenbruin metselwerk als contrast en de zinken afwerking van dakranden en hemelwaterafvoeren.

Afwisselend plan door 4 woningtypen

Binnen een uniforme architectuur zijn 4 woningtypen ontworpen, waardoor de nodige afwisseling ontstaat. Daarnaast hebben de toekomstige bewoners een grote inbreng in het totaalbeeld door het standaard optionele uitbouwen, erkers, dakkapellen en carports.

Twee appartementencomplexen

De twee complexen zijn ontworpen binnen dezelfde uniforme architectuur als de woningen. In totaal zijn er vier appartementtypen, die weer zijn onderverdeeld in negen verschillende varianten. Elk appartement heeft een eigen buitenruimte, een berging op de begane grond en een parkeerplaats in de stallingsgarage.

Rol van Sprangers

• Ontwikkelaar

• Ontwerp constructie

• Uitvoering bouwkundige werkzaamheden en infrastructuur

• Kopersbegeleiding