Opslag, verwerking en vervoer van rood fruit

Project

ILDC

Sun Berry International

Venlo

Voor Sun Berry International heeft Sprangers het bestaande pand gesloopt en nieuwbouw gerealiseerd tussen twee bestaande gebouwen. Het gebouw heeft een oppervlakte van 7.500 m² en bestaat uit geklimatiseerde opslagruimtes, verwerkingsruimtes en expeditieruimtes en een kantoor van 700 m². Daarnaast is het bestaande gebouw verbouwd tot een sapfabriek waarin een pasteuriseer-ruimte, CIP-ruimte en gekoelde opslag is gemaakt.

Informatie

Locatie

Venlo

Limburg

Type

Productiebedrijven & Industrie

Partners

Opdrachtgever

Fresh Park, Venlo

Architect

Novares, Arcen

Realisatie

January

 

2012

 — 

July

 

2012

Circa 7.500 m² aan geklimatiseerde opslagruimtes, verwerkingsruimtes en expeditieruimtes

De nieuwbouw is ontwikkeld voor de opslag, verwerking en in- en uitslag van rood fruit. De gebouwen zijn dan ook voorzien van vriesruimtes op -28°C, koelruimtes op +2°C en expeditie/verwerkingsruimtes op +14°C. De verwerkingsruimtes voldoen aan de hoogste HACCP en BRC eisen. Zo zijn de vloeren afgewerkt met een ucrete vloerafwerking, alle horizontale vlakken voorzien van schuin zetwerk, de schampranden uitgevoerd in RVS met een schuine gecoate bovenzijde en is in de vloeren een afwateringssysteem door middel van vloergoten opgenomen.

Proces-specifiek zijn installaties opgenomen in de vorm van voldoende (kracht) electrische voedingen, ruime verlichting, waterhaspels en een persluchtinstallatie. Om de verdiepingsvloer (opslagvloer) te bevoorraden is een hijsinstallatie voorzien. De was- en kleedruimtes zijn voorzien van specifieke HACCP voorzieningen zoals kranen met sensor, RVS wastroggen en makkelijk afwasbare wand- en vloerafwerkingen. De opslagruimtes zijn voorzien van stellingen. Voor de opslag van rood fruit is één koelcel uitgevoerd als zogenaamde ULO cel. De overige koelcellen zijn voorzien van een ethyleen afzuiginstallatie.

Rol van Sprangers

Bouwteampartner, adviserend op het gebied van bouwkundige detaillering, installaties en prijs- afwegingen. Bouwer van het geheel, inclusief de gebouwinstallaties en koel/vriesinstallatie.