Nieuwbouw kantoor en bedrijfshal

Project

Bouwbedrijf

Tyco Plant 3

Den Bosch

Sprangers heeft in Den Bosch een kantoor en bedrijfsruimte gerealiseerd, op dezelfde plaats waar de oude huisvesting gesitueerd was. Voor de materialisering van het gebouw is aan de buitenzijde gekozen voor een robuuste uitstraling van keramische geveltegels, staal en glas. De keramische geveltegels (voor het kantoorgedeelte) zijn gemonteerd op een houtskeletbouw binnenspouwblad. Aan de binnenzijde is ervoor gekozen om verfijnde materialen toe te passen.

Informatie

Locatie

Den Bosch

Noord-Brabant

Type

Kantoren

Partners

Opdrachtgever

ProDelta Real Estate Development B.V.

Architect

BIAS Architecten, Rotterdam

Realisatie

September

 

2012

 — 

May

 

2013

Het project bestaat uit een kantoor met daaraan een hal. De hal diende zo uitgevoerd te worden dat deze in de toekomst opgesplitst kan worden in drie delen. Vooralsnog dienden er geen lichte scheidingswanden en binnendeuren gemaakt te worden in de kantoren. Deze werden door de gebruiker na oplevering geplaatst. Bovendien is de constructie zodanig ontworpen dat in de toekomst de 1e verdiepingsvloer in het kantoor verwijderd kan worden. In samenhang met plaatsing van overheaddeuren in de voorgevel zijn de achtergelegen loodsen via de voorgevel met groot materieel bereikbaar.

Bijzonderheden

De installaties zijn ontworpen en uitgevoerd op een dusdanige manier dat de werkplekken in zones van 3,6 m geplaatst en verschoven kunnen worden. De monolitisch gestorte betonvloer in de loods is voorzien van vloerverwarming.

Rol van Sprangers

Uitvoering van alle bouwkundige werkzaamheden en de infrastructuur, opstellen en bewaken van overallplanningen en deeltijdschema’s.

Meer projecten