Nieuwbouw appartementen en eengezinswoningen

Project

Bouwbedrijf

Nassau aan de Singel

Dordrecht

Voor het project 'Nassau aan de Singel' in Dordrecht heeft Sprangers Bouwbedrijf 84 appartementen en 18 eensgezinswoningen gerealiseerd. Elk appartementenblok (A, B, C en D) heeft een centrale hal met een trappenhuis en lift. Verder zijn er op de begane grond bergingen voor de appartementen gesitueerd.

Informatie

Locatie

Dordrecht

Zuid-Holland

Type

Woningbouw

Partners

Opdrachtgever

Woonbron Ontwikkelbedrijf BV, Delft

Architect

Architekten Kombinatie, Den Haag

Realisatie

December

 

2010

 — 

August

 

2012

Gevelafwerking met speels effect

De 24 appartementen en 18 eengezinswoningen zijn koopwoningen, 40 appartementen zijn huur-appartementen en 20 appartementen zijn zogenaamde “Te Woon appartementen". De constructie van het appartementengebouw en de eengezinswoningen is gemaakt door middel van een tunnelgietbouw-systeem. De binnenspouwbladen zijn gemaakt van houtskeletbouw elementen waarin prefab houten kozijnen zijn opgenomen. Als buitengevelafwerking is voor metselwerk in vier kleuren gekozen wat zorgt voor een speels effect. Aan de voorgevel van de appartementen zijn stalen balkons gerealiseerd. Aan de achtergevel van de appartementen zijn betonnen galerijen en stalen noodgalerijen gerealiseerd. Het schuine dak van de eengezinswoningen is gemaakt van prefab dakkappen. Aan de binnenzijde van de appartementen en woningen is ervoor gekozen om verfijnde materialen toe te passen.

Tussen de twee blokken eengezinswoningen is op eerste verdiepingsniveau de stookruimte voor de stadsverwarming gesitueerd. Deze is te bereiken door middel van een schaartrap. In de stookruimte staat de verwarmingsunit van de stadsverwarming waarmee alle appartementen en eengezins-woningen middels vloerverwarmingsbuizen in de cementdekvloer, van warmte zijn voorzien. Onder de stookruimte staat de toegangspoort naar het binnenterrein. Op dit binnenterrein, gesitueerd tussen de appartementenblokken en eengezinswoningen, kunnen de bewoners hun auto parkeren.

Rol van Sprangers Bouwbedrijf BV

Hoofdaannemer, namelijk de uitvoering van alle bouwkundige- en installatiewerkzaamheden.

Meer projecten