Nieuw opleidingscentrum voor LVNL

Project

Bouwbedrijf

Polaris

Schiphol-Oost

Sprangers realiseert het opleidingscentrum van Luchtverkeersleiding Nederland dat met het bestaande gebouw wordt verbonden via een indrukwekkende loopbrug over de weg. De architect heeft zijn visie op een moderne invulling uitgewerkt in een transparant kantoor.

Informatie

Locatie

Schiphol-Oost

Noord-Holland

Type

Kantoren

Partners

Kuijpers

Opdrachtgever

Luchtverkeersleiding Nederland, Schiphol

Architect

Ector Hoogstad Architecten, Rotterdam

Realisatie

May

 

2018

 — 

October

 

2019

Het kantoor heeft een industriële, open en transparante look & feel

Op de begane grond en op een aantal “tussenvloeren” is een groot oppervlak gereserveerd voor alle installaties die het pand draaiende houden zoals ventilatie, koelings- en stroomvoorziening en data (verspreiding). Aan de voorzijde van het pand is over drie lagen (begane grond t/m 2e verdieping) ruimte voor kantoren en vergaderruimten, pantry’s en relaxruimten. De 3e verdieping aan deze zijde is ook ingericht voor een aantal installaties voor met name het klimatiseren van het pand. Het bestaande kantoor en het nieuwe pand worden op deze verdieping bovendien met elkaar verbonden middels een loopbrug.

Het kantoor heeft een industriële, open en transparante look & feel. Het nieuwe pand wordt voorzien van bijvoorbeeld licht doorlatende spanplafonds in de OPS, glaslamellen aan de gevel (als lichtbreking) en een loopbrug. Het biedt een moderne invulling van de kantoorruimte en opleidingsfaciliteiten voor LVNL. De bouwlocatie, waar de opdrachtgever zicht op heeft is dicht bij een start- en landingsbaan gesitueerd en bevindt zich op het terrein van Schiphol (landsite).

Rol van Sprangers Bouwbedrijf BV

Reeds in een voorstadium (VO) is Sprangers bij het project betrokken geraakt om mee te kijken naar de haalbaarheid en uitvoerbaarheid van het project. Gaandeweg het traject veranderde die rol en heeft Sprangers de opdracht gekregen om het definitief ontwerp (DO) uit te werken tot een uitvoeringsontwerp (UO) en het nieuwe pand te realiseren. Dit alles in een bouwteam.

Omdat het project wordt voorzien van een grote hoeveelheid installaties, in verband met de specifieke wensen en eisen van de opdrachtgever, is reeds in de VO-fase een V.O.F. met Kuijpers Centrale Projecten opgericht.

De V.O.F. heeft, in samenwerking met de opdrachtgever, het in het definitieve ontwerp (DO) uitgewerkte BIM verder 'uitgeengineerd' en ontwikkeld tot prestatiemodellen. In ontwerpsessies met de opdrachtgever is gebruik gemaakt van 3D-panorama-renders, waarmee daadwerkelijk in het gebouw rondgekeken kon worden, middels een virtuele rondwandeling met VR-brillen wat heeft bijgedragen aan het maken van de juiste ontwerpbeslissingen.

Meer projecten