Uitbreiding en renovatie Newman College

Project

Bouwbedrijf

Newman College

Breda

Sprangers heeft een uitbreiding gerealiseerd voor het Newman College en tevens de mediatheek en personeelsruimte gerenoveerd. Ook zijn de leslokalen gerenoveerd door het aanbrengen van een luchtbehandelingssysteem, nieuwe verlichting en plafonds en deels nieuwe vloerbedekking.

Informatie

Locatie

Breda

Noord-Brabant

Type

Onderwijs

Partners

Opdrachtgever

Building Breda, Breda

Architect

Rienks architecten, Breda

Realisatie

June

 

2012

 — 

April

 

2013

Gebouw met moderne uitstraling

De uitbreiding heeft een moderne uitstraling gekregen met aluminium gevelbeplating en aluminium kozijnen met afgeronde zijden en ronde hoeken. Voor de materialisering van de nieuwbouw is aan de buitenzijde gekozen voor aluminium gevelbeplating met aluminium kozijnen. Aan de binnenzijde is ervoor gekozen om verfijnde materialen toe te passen zoals marmoleum vloerafwerking en metalstudwanden.

Op de begane grond van de uitbreiding zijn lokalen, spreekkamers, werkplekken en audio- ruimtes gecreëerd. Het centrale gedeelte bevat de aula, met een tribunetrap, die als zitplaats voor de leerlingen kan dienen in de pauzes. Op de eerste verdieping is er een werkplaats gecreëerd, alsmede een technasium en een aantal lokalen. De tweede verdieping bestaat verder nog uit een kantoor.

Rol van Sprangers Bouwbedrijf BV

Uitvoering van alle bouwkundige werkzaamheden en de infrastructuur, opstellen en bewaken van overall planningen. De verantwoordelijkheid voor de constructie lag bij Sprangers alsmede het uitwerken van de ontwerptekeningen naar werktekeningen. De constructie is uitgewerkt door een extern constructiebureau en de werktekeningen zijn door Sprangers in eigen beheer verder uitgewerkt.

Bijzonderheden

Door zorgvuldige planning en een flexibele instelling konden alle werkzaamheden uitgevoerd worden terwijl de school volledig “in bedrijf” bleef.

Meer projecten