Mixed use aan de Beurtvaartkade

Project

Vastgoedontwikkeling

Beurtvaartkade

Terneuzen

In Terneuzen ontwikkelt Sprangers Vastgoedontwikkeling en bouwt Sprangers Bouwbedrijf, samen met Cordeel Nederland, de komende jaren aan een prachtig nieuw hotel met studio's en appartementen verenigd in één ranke en slanke toren aan de Beurtvaartkade.

Informatie

Locatie

Terneuzen

Zeeland

Type

Mixed-use

Partners

Cordeel Nederland, Zwijndrecht Hotel L`Escaut, Terneuzen

Opdrachtgever

Ontwikkelingscombinatie Beurtvaartkade

Architect

Grassodenridder Architecten, Bergen op Zoom

Realisatie

January

 

2018

 — 

January

 

2021

Ontwikkeling op hoog niveau

De toren wordt, met zo’n 22 verdiepingen ongeveer 80 meter hoog. De eerste acht lagen van het pand zijn bestemd voor het hotel, dat een receptie, bar en restaurant krijgt op de begane grond. Deze worden in een split-level gevestigd met prachtig uitzicht over het water. De appartementen krijgen een eigen entree, aan de kant van de oude stadskern. In het gebouw kan viersterrenhotel L'Escaut, nu gevestigd aan de Scheldekade, groeien van 28 naar 60 hotelkamers met vele aanvullende faciliteiten.

Het mixed-use gebouw geeft het havengebied van Terneuzen nieuwe elan en wordt een herkenningspunt in de stad en voor Zeeuws-Vlaanderen. Het plan zorgt bovendien voor een bruisend gebied en vormt daarmee een aanvulling op de bestaande voorzieningen in het centrum van Terneuzen.