Markant wonen in jaren ’20 Dudok-stijl

Project

Vastgoedontwikkeling

SuytSicht

Middelburg

SuytSicht (Rittenburg II) is een vrijgelegen appartementengebouw met veertien appartementen verspreid over vijf bouwlagen. Het complex bevindt zich aan de zuidkant van de wijk Rittenburg in Middelburg en biedt prachtig uitzicht over de stad, de landerijen en de kust.

Informatie

Locatie

Middelburg

Zeeland

Type

Woningbouw

Partners

Opdrachtgever

Sprangers Vastgoedontwikkeling, Breda

Architect

LSWA Architecten, Oirschot

Realisatie

January

 

2019

 — 

April

 

2020

Gebiedsontwikkeling als fundament voor sociale samenhang

Het appartementengebouw wordt direct aan de Vlissingse Watergang geplaatst, ter afronding van de wijk Rittenburg II en als inleiding van de nieuwe wijk Rittenburg III. Het gebouw bevat vijf woonlagen en wordt een ware eyecatcher in de kenmerkende Dudok-stijl van de jaren ‘20. Kenmerkende details zijn de horizontale lijnen, het afwisselende reliëfmetselwerk en zogeheten uitkragende balkons. Een ruime entree biedt toegang tot het complex, en op de begane grond bevinden zich twee appartementen. De overige twaalf appartementen op de verdiepingen zijn zowel via de lift als het trappenhuis bereikbaar.

Ieder appartement heeft een ruim balkon van ruim 16 m2. Daarnaast beschikken de appartementen ook allen over een eigen berging op de begane grond. Naast het gebouw is er voldoende parkeergelegenheid voor bewoners en bezoekers.

Met een nieuwe loopbrug over de Vlissingse Watergang creëren we een fysieke schakel tussen de twee plandelen. Die verbondenheid brengen we ook tot uitdrukking in de samenhangende architectuur van de gebouwen aan weerszijden van het water. Een parkachtig landschap vormt straks de verbinding met de gerealiseerde woningen en de laatste fase in het zuidelijk gelegen deel van Rittenburg. Langs het water kunnen bewoners, maar ook bezoekers uit de omgeving naar hartenlust spelen en recreëren.

Bijzonderheden

- Snel achter elkaar verkocht

- Free@home huisbesturingssysteem

- Zonnepanelen op het dak

Rol van Sprangers

De volledige ontwikkeling (door Sprangers Vastgoedontwikkeling BV) en realisatie; van initiatief-fase tot nazorg.