Interne verbouwing en uitbreiding in 2 fasen

Project

Bouwservice

Royal van Lent

Amsterdam

Sprangers heeft het kantoor van Royal van Lent Shipyard uitgebreid en intern gerenoveerd. Tijdens de verbouwing is het kantoor gedeeltelijk in gebruik gebleven.

Informatie

Locatie

Amsterdam

Noord-Holland

Type

Kantoren

Partners

Opdrachtgever

AFVZ BV, Kaag

Architect

Adcom 2000 Architecten & Ingenieurs B.V., Rotterdam

Realisatie

July

 

2018

 — 

December

 

2018

Renovatie en uitbreiding kantoorgebouw

Sprangers heeft de interne renovatie en uitbreiding van het kantoor van Royal van Lent Shipyard in twee fases uitgevoerd. Tijdens de verbouwing heeft de directie gebruik gemaakt van een deel van de 1e verdieping waarna zij verhuisden naar de begane grond. De werkzaamheden bestonden uit het leeg slopen van de ruimten en daarna weer opbouwen naar een andere indeling met vernieuwde materialen. Ter plaatse van de bestaande entree is een uitbreiding gerealiseerd en is de vliesgevel naar buiten geplaatst. Aan de zijkant van het gebouw is een nieuwe entree gecreëerd die voorzien is van een betonnen trap met een glazenluifel die uitkijkt op het nieuwe dock. Het dak van het pand is maximaal voorzien van zonnepanelen. De gehele E- en W-installatie is vernieuwd. Binnen is een bubble het middelpunt van de vide.

Rol van Sprangers

Uitvoering van alle bouwkundige werkzaamheden en de coördineerde rol van de E- en W-installatie.