Iconisch Paviljoen op de boulevard

Project

Bouwbedrijf

Noordboulevard

Scheveningen

Het noordelijke deel van de Scheveningse boulevard, de strandopgangen en de belangrijke straten en pleinen worden in een nieuw jasje gestoken en krijgen een nieuwe inrichting. Sprangers realiseert er een nieuw complex met hippe restaurants, moderne winkels en een ondergrondse parkeergarage.

Informatie

Locatie

Scheveningen

Zuid-Holland

Type

Mixed-use

Partners

Opdrachtgever

Strandweg Vastgoed B.V., Den Haag

Architect

Wim de Bruijn Architectenbureau, Rotterdam

Realisatie

June

 

2018

 — 

 

Het vrolijke vakantiegevoel terug op de Noordboulevard

De nieuwe boulevard 'Noordboulevard' wordt aangelegd in een landschappelijke boog en wordt bekroond met een iconisch paviljoen. De bestaande bebouwing wordt vervangen door een nieuw winkel- en horecagebouw met een parkeergarage, welke deels ondergronds wordt aangelegd. Het ontwerp is geïnspireerd door de allure van de vroegere boulevard en het Kurhaus. Het project dient het vrolijke vakantiegevoel terug te brengen op de boulevard.

Het dak van dit boulevardgebouw wordt voorzien van een duin-vegetatielandschap waar mooi aansluit op de duinen. Heuvels in dit landschap verhullen patio’s die ten behoeve van zonnepanelen en installaties op het midden van het dak worden aangebracht. Het dak wordt “gedragen” door gemetselde penanten in een terugkerend ritme, waartussen hoge puien worden geplaatst. Ter plaatse van entrees en hoeken vindt een verbijzondering in de gevel plaats, die voor en boven de dakrand uitkomt. Hierdoor verkrijgt het project een chique uitstraling.

Rol van Sprangers Bouwbedrijf BV

Sprangers is vanaf de ontwerpfase in een bouwteam betrokken bij dit project. Tevens zijn we verantwoordelijk voor de coördinatie van de installateurs.

Meer projecten