Ellipsvormig gebouw in Holland Park

Project

Bouwbedrijf

Holland Park - blok 5

Diemen

Holland Park is ontwikkeld door Snippe Projecten en bestaat uit 13 verschillende appartementen-complexen en 4 torens, omgeven door water. Het project Holland Park wordt gerealiseerd door meerdere bouwbedrijven. Sprangers Bouwbedrijf is verantwoordelijk voor blok 5. Dit gebouw is ellips- vormig en bestaat uit een diversiteit van kleuren; onder andere worden er tien verschillende gevelstenen toegepast in diverse metselwerkverbanden. De appartementen zijn voorzien van uitkragende balkons en semi-verdiepte balkons ook wel loggia’s genoemd.

Informatie

Locatie

Diemen

Noord-Holland

Type

Woningbouw

Partners

Opdrachtgever

Bergwijkstadspark Blok 5 B.V., Diemen

Architect

Mulleners + Mulleners Architecten, Amsterdam

Realisatie

January

 

2017

 — 

 

Binnen én buiten bijzonder

Sprangers bouwt in Diemen aan Holland Park Blok 5, met in totaal 113 appartementen, verdeeld over vijf tot zeven bouwlagen. Het woningaanbod is gevarieerd: de smaakvolle en luxueuze woningen variëren in grootte van 48 tot 134 vierkante meter.

Op de begane grond van Holland Park Blok 5 is een gedeelte voorzien van een commerciële ruimte. Alle appartementen bezitten daarnaast een eigen berging en twee fietsparkeerplaatsen in een van de twee aparte fietsenstallingen op de begane grond. In de geheel verdiepte stallingsgarage onder het woongebouw bevinden zich de bergingen en de parkeerplaatsen. Op de begane grond is een gedeelte voorzien van een commerciële ruimte en via een onderdoorgang is de binnentuin te bereiken.

De woningen op de begane grond hebben door de extra hoge verdiepingshoogte een zeer bijzondere lichtinval. Drie appartementen hebben een verdiepingshoogte van 3,2 meter en de resterende een hoogte van 3,6 meter. De locatie wordt aan twee zijden voorzien van water en middels een onderdoorgang is een prachtige binnentuin te bereiken.

Rol van Sprangers Bouwbedrijf BV

Uitvoering van alle bouwkundige werkzaamheden (inclusief W- en E-installatiewerken), opstellen en bewaken van overallplanningen en deeltijdschema’s.


Meer projecten