Nieuwbouw Grading voor Lamb Weston Meijer

Project

ILDC

Grading Lamb Weston Meijer

Kruiningen

Voor Lamb Weston Meijer, producent van diepgevroren aardappelproducten, heeft Sprangers de huidige bedrijfsinrichting van de bestaande aardappelontvangst-locatie (de zogenoemde Grading) vervangen door volledige nieuwbouw.

Informatie

Locatie

Kruiningen

Zeeland

Type

Productiebedrijven & Industrie

Partners

Opdrachtgever

Lamb Weston Meijer BV

Architect

Bouwraadhuis, Kruiningen

Realisatie

June

 

2014

 — 

April

 

2015

Verhoogde efficiëntie door optimalisatie processen

De functie van de nieuwbouw is een fabriek, voor het sorteren en wassen van aardappels ten behoeve van aardappelproducten zoals friet. De Grading bestaat uit vier bouwlagen die verspreid binnen het gebouw zijn komen te liggen en zijn uitgevoerd met een plat dak. Den moderne aardappelontvangst- en sorteerruimte, verdeeld over vier bouwlagen, zorgt ervoor dat het sorteerproces aanzienlijk eenvoudiger en efficiënter verloopt. Hiertoe zijn door ons in de productieruimte meerdere volledig geautomatiseerde aardappel sorteerlijnen geïnstalleerd.

Het gebouw is voor een groot gedeelte gedetailleerd op de strenge voedselveiligheidseisen: ingestorte RVS vloergoten, schuine afdekkappen, afgeschuinde betonnen randen en de gevel is aan de binnen-zijde met een foodsafe afwerking uitgevoerd. Buitenwanden zijn waar nodig opgebouwd uit Firesafe, FM Approved sandwichpanelen.

Rol van Sprangers Bouwbedrijf BV

Coördinatie en uitvoering van alle bouwkundige werkzaamheden. Tevens coördinatie over de gebouwgebonden installaties.

Bijzonderheden

Het uitwerken van de machinerie van de Grading heeft gelijktijdig met de bouw van het project plaatsgevonden, waardoor er gedurende het gehele traject wijzigingen zijn doorgevoerd waarop Sprangers Bouwbedrijf snel heeft moeten anticiperen.