Diverse werkzaamheden IJsselland Ziekenhuis

Project

Bouwbedrijf

IJsselland Ziekenhuis

Capelle aan den IJssel

Sprangers Bouwbedrijf BV heeft voor het IJsselland Ziekenhuis verschillende delen van het ziekenhuis gerenoveerd, waaronder de apotheek en bereidingsruimte (cleanroom).

Informatie

Locatie

Capelle aan den IJssel

Zuid-Holland

Type

Gezondheidszorg

Partners

Opdrachtgever

IJsselland Ziekenhuis, Capelle aan den IJssel

Architect

Borgerink Architecten, Enter

Realisatie

January

 

2013

 — 

 

Diverse renovaties

Sprangers Bouwbedrijf BV heeft van het IJsselland Ziekenhuis opdracht gekregen voor de vernieuwing van de apotheek inclusief een nieuwe bereidingsruimte (cleanroom). Nadat deze twee projecten waren afgerond was er ruimte ontstaan in het ziekenhuis doordat de afdelingen verhuisd waren naar de reeds opgeleverde bouwdelen. Daarna zijn ook de poli interne geneeskunde, politheek, POPA, paramedische dienst, spoedeisende hulp, IC, scopenreiniging, Coloproctologie, MIB en piketkamers verbouwd. Verspreid over de afdelingen zijn diverse kantoorruimten, spreekkamers en onderzoekskamers gerealiseerd.

Voor de verpleegafdelingen is een prototype gerealiseerd waarmee de toekomstige gebruikers kunnen oefenen / testen om zo de meest optimale indeling van de nieuwe afdelingen te bepalen. Ook is het ziekenhuis voorzien van een complete sprinklerinstallatie waarbij Sprangers Bouwbedrijf de fundatie voor de tank heeft verzorgd en de pompkamer waarin de installaties staan. Tevens zijn alle bouwkundige voorzieningen in het ziekenhuis door Sprangers verzorgd.

Rol van Sprangers

Sprangers Bouwbedrijf trad op als bouwkundig aannemer welke in dit project ook samen met de opdrachtgever heeft ontworpen, geconstrueerd en getekend. De rol van Sprangers was coördinerend. Los van deze projecten heeft Sprangers Bouwbedrijf BV talloze “kleinere” onderhoudsprojecten uitgevoerd in opdracht van het ziekenhuis, variërend van het vervangen van de dakbedekking tot het in fasen opknappen van de natte cellen voor de verpleegafdelingen.

Meer projecten