DC van 54.000 m² met uitbreidingsmogelijkheid

Project

ILDC

Primark Fase 1

Roosendaal

Voor opdrachtgever LCP heeft Sprangers een distributiecentrum met kantoor en de infrastructuur in Roosendaal gerealiseerd. De huurder betreft Ierse kleding-gigant Primark. Het distributiecentrum is opgedeeld in meerdere functies, waaronder 3 hallen voor opslag met verschillende stellingen, een afvalverwerkingsruimte en een kantoor.

Informatie

Locatie

Roosendaal

Noord-Brabant

Type

Logistiek

Partners

Opdrachtgever

Logistics Capital partners LCP NL DC1 BV, Oud-Heverlee (B)

Architect

Stripes architects, Eindhoven

Realisatie

August

 

2015

 — 

August

 

2016

Klaar voor uitbreiding

Het gebouw is ca. 20 meter hoog, wat bijzonder is voor een distributiecentrum. De gevel van het distributiecentrum is uitgevoerd met prefab betonnen sandwichpanelen als plint (5m hoog), met hier bovenop horizontale en verticale stalen sandwichpanelen. De gevel van het kantoor is opgebouwd uit vliesgevels en betonnen geïsoleerde sandwich gevelpanelen. In de gevel is een translucente strook opgenomen die zorgt voor de inval van daglicht. Het dak is uitgevoerd met stalen dakplaten en kunststof dakbedekking waar in totaal zijn er zo'n 280 lichtkoepels in zijn geplaatst. De betonvloer is als supervlak (conform norm FM2 special TR34 3rd edition) uitgevoerd.

Sprangers heeft voor dit project al rekening met uitbreiding. Fase 1 bestaat uit een magazijn van 54.000 m². Ten behoeve van eventuele uitbreiding is er in deze fase een betonnen brandwand opgenomen. Ook zijn de gevelpanelen zo gemonteerd dat deze hergebruikt kunnen worden. Op verzoek van Primark is de sprinklerinstallatie voorzien van 2 sprinklertanken. De stellingsprinklers waren initieel geen onderdeel van de opdracht, waardoor er dus een tender werd uitgeschreven die uiteindelijk ook aan Sprangers werd gegund.

Rol van Sprangers

Sprangers Bouwbedrijf was verantwoordelijk voor de uitvoering van alle bouwkundige werkzaamheden, infra en installaties, het opstellen en bewaken van planningen en beslissingsschema’s. Het bouwkundig tekenwerk is door de eigen tekenkamer uitgewerkt tot uitvoeringsniveau. Het constructief ontwerp viel onder onze verantwoording.