Nieuwbouw, uitbreiding en renovatie

Project

Bouwbedrijf

De Okkernoot

Schoondijke (Zeeland)

Sprangers heeft in Schoondijke (Zeeland) twee woongebouwen gerealiseerd voor De Okkernoot, een woongroep voor cliënten met een verstandelijke beperking. Ook werd het bestaande hoofdgebouw uitgebreid en verbouwd met een constructie identiek aan de nieuwbouw zodat het in zijn geheel mooi op elkaar aansluit.

Informatie

Locatie

Schoondijke (Zeeland)

Zeeland

Type

Gezondheidszorg

Partners

Opdrachtgever

Woongoed Zeeuws-Vlaanderen

Architect

V+G Architekten Ingenieurs, Sas van Gent

Realisatie

September

 

2010

 — 

May

 

2012

Nieuwbouw, uitbreiding en renovatie

De nieuwbouw-werkzaamheden bestonden uit het realiseren van twee vrijwel identieke woongebouwen met elk twee bouwlagen. Op de begane grond bevindt zich de hoofdentree, een aantal woonruimten, een grote woonkamer met keuken en een kantoorruimte met een bijkeuken. Op de verdieping wederom een aantal woonruimten, een kantoor, een wasruimte en de techniekruimte. De uitbreiding betreft twee bouwlagen. Op de begane grond is de bestaande bouw uitgebreid met een tweetal woonruimten net als op de eerste verdieping. De uitbreiding koppelt de twee bestaande losse gebouwdelen met elkaar middels een gangzone. Ook heeft Sprangers vrijwel alle badkamers in de bestaande woonruimten gerenoveerd.

Bijzonder: Zero-stenen

Bij de nieuwbouw in dit project zijn zogenaamde Zero-stenen gebruikt voor het gevelmetselwerk. Uitvoering van dit metselwerk is vakwerk aangezien maatvoering bij dit type metselwerk zeer belangrijk; door het ontbreken van voegen zijn de toleranties zeer klein en het aanbrengen dient zeer precies te gebeuren.

Rol van Sprangers

Uitvoering van alle bouwkundige- en installatiewerkzaamheden.

Meer projecten