Nieuwbouw voor Basisschool De Lichtwijzer

Project

Bouwbedrijf

Basisschool De Lichtwijzer

Oestgeest

Voor Basisschool 'De Lichtwijzer' heeft Sprangers de nieuwbouw gerealiseerd. Het schoolgebouw bestaat uit twee bouwdelen. Het grootste bouwdeel, waarin o.a. klaslokalen, de aula, studieruimtes en een speelruimte zijn gevestigd, bestaat uit één bouwlaag. Het andere bouwdeel bevat twee bouwlagen en waarin de kantoren en een buitenschoolse opvang zijn gehuisvest.

Informatie

Locatie

Oestgeest

Zuid-Holland

Type

Onderwijs

Partners

Opdrachtgever

GPO – WN, Alphen aan den Rijn

Architect

KDRA Architecten, Alkmaar

Realisatie

February

 

2011

 — 

July

 

2011

Combinatie van functies

De nieuwbouw van basisschool 'De Lichtwijzer' bestaat uit een staalconstructie met betonnen systeemvloeren. De gevels zijn opgetrokken uit metselwerk en aluminium kozijnen. Binnen zijn studieruimtes gecreëerd met hout-skeletbouw wanden. Het bouwdeel met twee bouwlagen geeft het gebouw haar uitstraling, door een schuin vegetatiedak en een schuin pannendak met een grote dakkapel. Wat verder opvalt is het aparte metselwerkpatroon dat bestaat uit diverse kleuren. Het gevelbeeld wordt nog eens versterkt door de aluminium boeidelen en buitenplafonds. Het gebouw biedt ruimte aan een kleuterschool, een basisschool, een gymzaal en aan buitenschoolse opvang.

Rol van Sprangers

Sprangers functioneerde als hoofdaannemer en coördineerde de werkzaamheden van de installateurs (nevenaannemers). Alle installaties die een moderne school behoort te hebben zijn in dit gebouw verwerkt. De vaste inrichting is gedeeltelijk door Sprangers verzorgd en gedeeltelijk door de school zelf uitgevoerd met derden.


Meer projecten