CPO Nieuwbouw project in Amsterdam

Project

Bouwbedrijf

Het Leukste Punt

Amsterdam

Voor woningbouwproject 'Het Leukste Punt' werden 9 nieuwbouw woningen in de Waterschapsbuurt te Amsterdam gerealiseerd. Het project is geïnitieerd door woningbouwcorporatie Ymere, maar er werd opdracht gegeven door 9 kopers en gebruikers volgens CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Het betreft CPO-woningen waardoor de kopers / gebruikers de vrijheid hadden om het ontwerp van hun eigen woning te bepalen.

Informatie

Locatie

Amsterdam

Noord-Holland

Type

Woningbouw

Partners

Bouwbegeleider bewoners Adenbo (bouwdirectie)

Opdrachtgever

CPO

Architect

Koos van Lith bna architecten, Nijmegen

Realisatie

February

 

2015

 — 

November

 

2015

Woningbouw op de plek van een oude school

Qua materialisering is gekozen voor een prefab betonnen casco bestaande uit betonnen wanden en kanaalplaatvloeren. De gevels zijn gemetseld met keramische gevelstenen en de raamopeningen zijn voorzien van houten kozijnen. De daken zijn voorzien van bitumineuze dakbedekking. De binnenwanden bestaan uit lichte scheidingswanden met plaatstalen binnendeurkozijnen.  

De woningen bestaan uit twee of drie bouwlagen. Op de begane grond bevinden zich de keuken en woonkamer, op de eerste verdieping bevinden zich de badkamer en twee of meerdere slaapkamers en tenslotte op de tweede verdieping bevindt zich een extra slaapkamer of extra badkamer met daarnaast een extra opbergruimte annex technische ruimte. Tevens heeft elke woning een prefab houten buitenberging en opstelplaats voor de auto. De locatie bevindt zich in een bestaande wijk in de Waterschapsbuurt te Amsterdam. Op de huidige locatie heeft een schoolgebouw gestaan. Alleen de bestaande palen zijn als restant hiervan achtergebleven.

Rol van Sprangers

Uitvoering van alle bouwkundige werkzaamheden vanaf start grondwerk en aanbrengen funderings-palen tot en met de eindoplevering van de woningen aan de kopers / gebruikers. Ook de uitwerking van het ontwerp tot en met de uitwerking van de werktekeningen werd door Sprangers verzorgd. De terreinafwerking/bestrating is uitgevoerd door derden. Ook de aanleg van de infrastructuur en de aanleg en aansluiting van de nutsvoorzieningen, zoals de stadsverwarming werd gerealiseerd door derden.

Meer projecten