Kantoor met ruimte voor (praktijk)trainingen

Project

ILDC

Center of Excellence

Oosterhout

In Oosterhout realiseerden we een prestigieus trainings- en ontvangstcentrum voor de klanten en medewerkers van deze producent van hoge kwaliteit kitten, lijmen, purschuimen en technische aerosols. Project 'Centre of Excellence' omvat de nieuwbouw van een kantoorruimte en ‘openbare ruimte’. Zo is er beneden een ruimte voor technische commerciële (praktijk)trainingen, inclusief de mogelijkheid om allerlei proeven uit te voeren. Daarnaast is er een auditorium gerealiseerd voor presentaties.

Informatie

Locatie

Oosterhout

Noord-Brabant

Type

Kantoren

Partners

Opdrachtgever

Den Braven Group, Oosterhout

Architect

Van Es architecten, Sliedrecht

Realisatie

April

 

2014

 — 

September

 

2014

Fraaie architectuur

Opdrachtgever Den Braven beschikt over zeer veel kennis omtrent de toepassing van lijmen, kitten en purschuimen in de bouw, industrie en DIY. In het Centre of Excellence worden technische trainingen gegeven op zowel praktisch als theoretisch gebied. De ruimte op de begane grond wordt gebruikt voor technisch commerciële (praktijk)trainingen. Tevens is er een auditorium om presentaties te houden. Op de verdieping zijn een kantoortuin en een vergaderruimte beschikbaar.

Het Centre of Excellence heeft een zeer exclusieve uitstraling met een Corian gevel. Corian is een relatief nieuwe materiaalsoort welke in Nederland slechts zelden als gevelbekleding wordt toegepast. Deze schijngevel zorgt voor een prachtige lichtinval en zorgt in de ruime presentatiezaal voor een unieke beleving. In de demoruimte worden diverse producten van Den Braven getest en bekeken.

Rol van Sprangers Bouwbedrijf BV

Uitvoeren van alle bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden.

Bijzonderheden

Het gebouw is luchtdicht gebouwd volgens NEN 2687 klasse 3, passief bouwen.