Uitbreiding met early access voor CAN-PACK

Project

ILDC

CAN-PACK / EHP

Helmond

Voor het project EHP Helmond wordt een uitbreiding van het bestaande pand van CAN-PACK gerealiseerd. De uitbreiding bestaat uit drie warehouses van ongeveer 5.000 m2 per stuk, een productiehal van ca. 8.000 m2 en een servicestrook, met onder andere kantoren en laboratoria, van ca. 2.000 m2.

Informatie

Locatie

Helmond

Noord-Brabant

Type

Productiebedrijven & Industrie

Partners

Opdrachtgever

CAN-PACK, Helmond

Architect

Sprangers ILDC, Breda

Realisatie

October

 

2018

 — 

November

 

2019

Realisatie van DC door middel van een open-boek structuur

De opdrachtgevers van het project zijn CAN-PACK Polen en eindgebruiker CAN-PACK Nederland. CAN-PACK heeft Sprangers ILDC opdracht gegeven te fungeren als bouwdirectie en Sprangers Bouwbedrijf heeft de aanbesteding voor realisatie gewonnen. Voertaal binnen dit project is Engels. De reden voor de uitbreiding is het vergroten van de opslagruimte. De opdrachtgever kan op dit moment niet haar gehele voorraad kwijt en is genoodzaakt een deel ervan elders op te slaan. De opslagruimte wordt dus al gedurende de realisatie-fase beschikbaar gesteld aan de opdrachtgever. Daarnaast wordt er uitgebreid om de productie te verhogen.

Transparante samenwerking en eerdere toegang

Bij EHP wordt er met een “open boek” gewerkt. De kosten van elk onderdeel worden besproken met de opdrachtgever, in tegenstelling tot het afspreken van een vaste prijs voor het gehele project. De werkvoorbereiders verzorgen de offerteaanvragen en vergelijken de partijen. De opdrachtgever maakt, aan de hand van de offertes met onderbouwing en eventueel advies, zelf de keuze voor de onder-aannemers. Belangrijk onderdeel van dit project is de ‘Early Access’ die is afgesproken met de opdrachtgever. In april 2019 zal de opdrachtgever al gebruik gaat maken van de warehouses om voorraad op te kunnen slaan.

Rol van Sprangers Bouwbedrijf BV

Hoofdaannemer exclusief de productielijn van CAN-PACK.