Multifunctioneel gebouw voor de Brede School

Project

Bouwbedrijf

Brede School 'Het Samenspel'

Wolphaartsdijk

De Brede School in Wolphaertsdijk is door Sprangers gerealiseerd op de locatie van de gesloopte Ichthusschool en is gekoppeld aan het volledig gerenoveerde gebouw van de voormalige J. Calvijnschool. Het nieuwe multifunctionele gebouw biedt ruimte aan verschillende instellingen gericht op opgroeiende kinderen.

Informatie

Locatie

Wolphaartsdijk

Zeeland

Type

Onderwijs

Partners

Opdrachtgever

Gemeente Goes

Architect

DMV Architecten, Kerkrade

Realisatie

October

 

2011

 — 

July

 

2012

Multifunctioneel gebouw met de school als middelpunt

Doordat het bestaande schoolgebouw aan vervangende nieuwbouw toe was, deed zich een concrete kans voor om voorzieningen te koppelen en een multifunctioneel centrum te realiseren, met de school als middelpunt. In de kern van Wolphaartsdijk is hierdoor multifunctioneel centrum gecreëerd met een brede school aanpak. Er zijn meerdere organisaties gehuisvest die een samenhangend netwerk vormen van toegankelijke en goede voorzieningen voor kinderen, ouders en de buurt.

Naast de twee basisscholen, kinderopvang en kinderdagverblij hebben ook het consultatiebureau (GGD Zeeland) en de bibliotheek (Biblio-Oosterschelde) een plek in het multifunctionele gebouw gekregen. Het SMWO (Stichting Maatschappelijk werk en Welzijn Oosterschelde regio) verzorgen de naschoolse activiteiten.

Het gebouw kenmerkt zich door de toepassing van oranje gevelstenen. Daarnaast springen de erkers in het oog, die op een aantal plaatsen uit de gevel steken. Ook de stalen luifel, die twee bouwdelen met elkaar verbindt, is een opvallend element door de toegepaste structurele beglazingselementen en de Fibre-C beplating met “betonlook”.

Rol van Sprangers

Uitvoering van alle bouwkundige werkzaamheden. Daarnaast de coördinatie van alle werkzaamheden gedurende de bouwperiode. De E- en W-installaties zijn uitgevoerd door een nevenaannemer.

Meer projecten