Appartementencomplex met bedrijfsunits

Project

Bouwbedrijf

BlackJack appartementen

Amsterdam

In Amsterdam-Noord bouwden we mee aan de ambitieuze toekomstvisie van Buiksloterham. Appartementencomplex BlackJack bestaat uit twee losstaande gebouwen waarin casco woon- en bedrijfsunits gerealiseerd zijn. De hoogbouw bestaat uit 12 lagen, waarvan de begane grond en eerste verdieping grotendeels bestaat uit bedrijfsunits.

Informatie

Locatie

Amsterdam

Noord-Holland

Type

Woningbouw

Partners

Opdrachtgever

Coöperatieve Vereniging Buiksloterham U.A.

Architect

BO6-BNB Architecten, Amsterdam

Realisatie

December

 

2014

 — 

February

 

2016

Duurzame zelfbouw-appartementen

BlackJack is een ambitieus bouwproject dat de veelzijdige mogelijkheden van duurzame zelfbouw in de praktijk laat zien. Kopers kunnen er hun appartement of werkplek geheel naar eigen wens ontwerpen en inrichten. Er is binnen het appartementencomplex dan ook geen sprake van standaard woonruimtes, maar van schakelbare units op basis van cascobouw.

De hoogbouw van appartementencomplex BlackJack bestaat uit 12 lagen, opgebouwd uit een prefab betonskelet van kolommen/wanden en vloeren. De gevelsluiting vindt plaats middels aluminium gevelkozijnen, waardoor er rondom glas te zien is. Op elke laag zijn rondom het gebouw prefab betonbalkons gerealiseerd. Dit zorgt voor een slanke constructie. De laagbouw is 3 lagen hoog en voorzien van één gevel geheel uit aluminium gevelkozijnen. De overige gevels zijn gesloten middels aluminium gevelbeplating. De aluminium gevelsluiting zorgt voor veel daglicht in het gebouw. De balustraden op het balkon zijn volledig in glas uitgevoerd, waardoor hier geen daglicht verloren gaat.

Verschillende functies verspreid over verschillende lagen

De hoogbouw bestaat uit 12 lagen, waarin op de begane grond en de 1e verdieping (deels) bedrijfs-units zijn gevestigd. Op de 2e verdieping is voor elke unit een aparte berging. De 3e tot en met de 10e verdieping bestaat uit casco woonunits die desgewenst geschakeld kunnen worden. De laagbouw bestaat uit 3 lagen waarin bedrijfsunits gerealiseerd kunnen worden.

Rol van Sprangers Bouwbedrijf BV

Sprangers Bouwbedrijf was samen met de architect onderdeel van het bouwteam. Door vooraf veel onderaannemers bij het ontwikkelen/ontwerpen te betrekken zijn de technische uitvoerbaarheid en de financiële haalbaarheid getoetst.

Bijzonderheden

Het project is uitgewerkt middels een Building Information Model (BIM). Onder andere door het toepassen van een WKO-installatie en PV-panelen op het dak wordt er op een duurzame manier energie aan de bewoners geleverd.
Meer projecten