Sprangers laat Strandhotel Cadzand-Bad stralen

20-06-2017

Strandhotel Cadzand-Bad is al jarenlang een echte blikvanger in deze mondaine badplaats vlakbij België. Het strandhotel wordt de komende jaren verbouwd met een geheel nieuw gedeelte. Daarnaast ondergaat het bestaande hotel een flinke uitbreiding. Sprangers Bouwbedrijf is bij beide delen van het project verantwoordelijk voor de afbouw. 


Luxe, industriële uitstraling

Het hotel is gelegen in de duinen met uitzicht op de Westerschelde en krijgt een luxe, industriële uitstraling. Het hotel krijgt een ontbijtzaal en diverse parkeerplekken in de parkeerkelder. Het aantal kamers neemt toe van 37 naar 71. Op het terrein worden ook nog 2 winkels gerealiseerd. Wanneer het nieuwbouwdeel eind 2017 gereed is, zal Sprangers Bouwbedrijf hiervan de afbouwwerkzaamheden doen. Na de zomer van 2018 starten we met de verbouw van het bestaande deel. In dit deel wordt een stuk aangebouwd en worden enkele verdiepingen toegevoegd. Deze verbouwing zal voor de zomer van 2019 gereed zijn.

 

Afstemming belangrijk

Tijdens de werkzaamheden blijft het hotel én Pure C, het restaurant van Sergio Herman dat in het hotel is gevestigd, gewoon open. Daarom is de afstemming tussen de cascobouwer en Sprangers erg belangrijk. Door de tekeningen in 3D-BIM uit te werken, wordt deze afstemming vereenvoudigd.