Nieuwbouw Polaris van LVNL Wind & Waterdicht

Nieuws

Bouwbedrijf
3/4/2019

De bouw van een nieuw trainings- en opleidingscentrum voor Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) op Schiphol Oost is in volle gang. Bouwcombinatie Sprangers-Kuijpers bouwt in nauwe samenwerking met LVNL de nieuwbouw, genaamd Polaris.

Op dinsdag 26 maart 2019 hebben vertegenwoordigers van LVNL en het Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK) samen met alle bouwers en betrokkenen het bereiken van de mijlpaal ‘Wind & Waterdicht’ van Polaris gevierd.

Tegenover het luchtverkeersleidingscentrum op Schiphol-Oost zijn de bouwwerkzaamheden aan Polaris in volle gang. Een gebouw waarbij, vanaf het moment van ontwerpen tot ver in de toekomst, de militaire luchtverkeersleiding samen met LVNL werkt aan een gemeenschappelijke taak; een veilig luchtruim.

Om deze veiligheid te kunnen blijven garanderen, bouwen technisch dienstverlener Kuijpers en Sprangers Bouwbedrijf in nauwe samenwerking met LVNL dit nieuw trainings- en opleidingscentrum. Sprangers is verantwoordelijk voor de bouwkundige uitvoering en Kuijpers realiseert alle installaties.

Een uitdagend werk
De nieuwbouw voor het opleidingscentrum van LVNL wordt gebouwd aan de overkant van de weg ten opzichte van het huidige gebouw. Sprangers werkt het moderne ontwerp van de architect uit tot een bouwwerk met een transparante look en feel en een moderne invulling van de kantoorruimte en opleidingsfaciliteiten van LVNL. De nieuwbouw zal met het bestaande gebouw worden verbonden met een stalen loopbrug die inmiddels is vervoerd en op locatie zal worden afgemonteerd en klaargemaakt wordt voor het inhijsen. Een uitdagende klus.

Sprangers is betrokken geraakt in een voorstadium om de haalbaarheid te onderzoeken, en heeft vervolgens het definitieve ontwerp, het uitvoeringsontwerp en de realisatie van het pand op zich genomen. Gezien de grote hoeveelheid installaties en de specifieke wensen en eisen van de opdrachtgever is in het voorstadium al de bouwcombinatie Sprangers-Kuijpers opgericht. De integrale afstemming tussen de bouwcomponenten wordt volledig uitgewerkt in BIM.

De nieuwbouw wordt in september 2019 opgeleverd waarna gestart wordt met het inhuizen van de School of Air Control en de opbouw van iCas, het nieuwe luchtverkeersleidingssysteem.