Leidsche Rijn Centrum geopend

31-05-2018

Onlangs is Leidsche Rijn Centrum Utrecht geopend, een nieuwe plek om te wonen, werken, winkelen en genieten. Sprangers Bouwbedrijf was verantwoordelijk voor de bouw van perceel 5: 28 winkelunits, 100 woonappartementen en 11.400 m² kantoorruimte alsmede perceel 14; afbouw publieke deel van de ondergrondse parkeergarage. 

Feestelijke opening

De duizenden bezoekers aan de feestelijke opening genoten van onder meer acrobaten, een zangeres hoog boven het publiek, een vlaggenparade met 200 kinderen en een spetterend optreden van OG3NE. Met meer dan 130 winkels, horeca en services is Leidsche Rijn Centrum het moderne, bruisende stadscentrum voor een stadsdeel van bijna 100.000 inwoners. Om in te shoppen, verse boodschappen te halen en om bij heerlijk eten te genieten van quality time met vrienden en familie. Een ontmoetingsplek voor Leidsche Rijners, stad- en streekgenoten.

Rijkdom aan details

Het stadscentrum is een gezamenlijk ontwerp van maar liefst acht architectenbureaus. Dat heeft gezorgd voor een rijkdom aan vormen en details, zowel in architectuur als het openbaar gebied. Essentieel voor een binnenstedelijk plan waar het prettig is om in te verblijven én te wonen in een van de honderden nieuwe appartementen die hier zijn opgeleverd. Met het pas geopende busstation Utrecht Leidsche Rijn, de bouw van een bibliotheek/wijkbureau en hotel en de aanwezige Pathé CineMec bioscoop en het NS-treinstation is Leidsche Rijn Centrum echt compleet.


Op shortlist voor wereldwijde architectuurprijs

De ontwikkeling van het stadscentrum is in handen van Leidsche Rijn Centrumplan, een samenwerking van a.s.r. vastgoed projecten & Vesteda. Het stedenbouwkundig masterplan is van de hand van Jo Coenen Architects & Urbanists en staat op de shortlist van de wereldwijde architectuurprijs WAN Urban Challenge 2018.