WELL Gold-certificaat voor DC5 in Tilburg

Nieuws

ILDC
4/6/2019

Eerste WELL Gold-certificaat volledig logistiek gebouw voor DC5 in Tilburg


Het project DC5 in Tilburg heeft het WELL Certificaat™ Gold toegekend gekregen van het International WELL Building Institute™. Sprangers bouwt dit build-to-suit project, met een oppervlakte van 25.800 vierkante meter, in opdracht van Prologis. Het is de eerste keer dat een certificering op Gold-niveau wordt toegekend aan een volledig logistiek uitgerust gebouw.

Nauwe samenwerking
Aan het project werd door verschillende ervaren partners gewerkt aan het implementeren van de WELL standaarden voor logistiek vastgoed. Het certificaat is de kroon op het werk van het samenwerkingsverband tussen opdrachtgever Prologis en de verschillende partners. Sprangers heeft zowel de engineering als uitvoering van dit project voor zijn rekening mogen nemen en heeft samen met de opdrachtgever alle WELL features geïmplementeerd en uitgevoerd.

Prettige en gezonde werkomgeving
De Well-norm voor logistieke gebouwen is ingericht op het creëren van een prettige en gezonde werkomgeving. Denk hierbij aan het doorlaten van daglicht, luchtkwaliteit en gezamenlijke ruimten die medewerkers samenbrengen. Ook zorgen groenzones, prettige zitplekken, wandelpaden en sport- en ontspanningsruimten voor een gezonde werkomgeving. In plaats van enkel de functie staan in het ontwerp van DC5 de medewerkers van het logistiek centrum centraal. De Gold-certificering toont aan dat aan alle WELL-eisen is voldaan en dat de kenmerken van het distributiecentrum dus meetbaar positief bijdragen aan het welbevinden en de werkomgeving van de eindgebruikers.

Meer weten? Bekijk dan hier de vermelding op de website van het International WELL Building Institute™.