Hoofd Calculatie / bouwkostendeskundige (Breda)

 

Bij Sprangers Bouwbedrijf worden we enthousiast van bouwprojecten die nét dat beetje gedurfder zijn. Wij denken dan ook in mogelijkheden, in plaats van onmogelijkheden. Aanpakkers met een no-nonsense-mentaliteit: dat zijn wij. Om die bijzondere en creatieve bouwwerken te realiseren, zijn onze medewerkers de belangrijkste succesfactor. Vakkundig, betrokken en met een passie om in teamverband aan verschillende bouwprojecten te werken. Herken jij je daarin? Dan ben jij wellicht het Hoofd Calculatie dat wij zoeken!

 

Wat houdt de functie in?

Als hoofd calculatie bewaak jij de kwaliteit van alle opgestelde calculaties binnen Sprangers vanuit onze hoofdvestiging in Breda. Als leidinggevende van de afdeling calculatie (7 collega’s) houd je zicht op de calculaties en stuur je op planning, tijd en capaciteit van je mensen. Je verzorgt samen met je team alle calculatie-werkzaamheden binnen Sprangers Bouwbedrijf. Je hebt voor je team een voortrekkersrol en springt waar nodig bij. Je draagt zorg voor de begeleiding en ontwikkeling van het team en de medewerkers en bevordert actief een goede samenwerking met andere afdelingen.

Daarnaast ben je de bouwkostendeskundige binnen Sprangers. Je wordt in een vroeg stadium betrokken bij aanvragen en bent in staat kostenramingen op te stellen. Je stuurt woning- en utiliteitsbouw projecten van initiatief fase tot uitvoering in kosten en techniek de juiste kant op en geeft advies op prijstechnisch gebied. Binnen een projectteam ben jij de expert op het gebied van prijsvorming en bepaal jij de directe kosten van het project. Je stelt risico analyses op, maakt  SO, VO en DO kostprijsramingen en draagt alternatieven en bezuinigingen aan.

Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk op al je collega’s. Je hebt een klantgerichte houding en werkt gestructureerd en overzichtelijk. Ook bij complexe projecten en tijdsdruk houd je altijd overzicht en schakel je snel. Je werkt nauw samen met collega’s uit verschillende disciplines, denk aan BIM modelleur, planontwikkelaar, werkvoorbereider, etc. Naast je calculatieteam spar je met de andere afdelingen over inhoudelijke zaken en procesverbeteringen!

 

Wat breng je mee?

• Een hbo-opleiding richting bouwkunde of gelijkwaardig.
• Ruime bouwkostendeskundigheid en ervaring met grootschalige projecten.
• Je hebt leidinggevende ervaring en affiniteit met het overdragen van kennis.
• Je beschikt over goede adviesvaardigheden en helicopterview.
• Je legt makkelijk contact, bent een verbinder.

 

Waar ga jij werken?

Sprangers Bouwbedrijf bouwt in heel Nederland aan bijzondere projecten. Wij gaan verder waar andere bouwers afhaken. We zijn een middelgroot bouwbedrijf, dat nog steeds de informele sfeer uitademt van het familiebedrijf dat we sinds 1796 waren. MVO en duurzaam bouwen zitten in ons DNA verweven. Bij Sprangers krijg je veel kansen om je te ontwikkelen en om aan heel interessante projecten mee te werken. Ambitie wordt beloond: er zijn bij Sprangers volop doorgroeimogelijkheden.

 

Wat hebben wij jou te bieden?

Uiteraard krijg je een marktconform salaris volgens de CAO Bouw & Infra. Daarnaast kennen we bij Sprangers uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een auto van de zaak en een winstdelingsregeling.

 

Iets voor jou?

Stuur dan je sollicitatie en cv naar Elles Engel, HR Manager, via vacature@sprangers.nl. Wil je meer informatie over deze functie? Evert Broekmans, Hoofd Bedrijfsbureau, beantwoordt graag je vragen via 06 - 22 40 71 95.